Geschiedenis

Locatie Groenendaal Rotterdam 1931Ons uitvaartbedrijf werd in 1931 in Rotterdam opgericht door de heer A.L. Boshart als Nederlandse Begrafenisonderneming NBO. De eerste vestiging was in het centrum van Rotterdam aan de Groenendaal 81. In mei 1940 werd deze locatie gebombardeerd. Enkele honderden meters verder werd in Rotterdam-Kralingen een statig herenhuis betrokken aan de toenmalige Plantageweg 74. Op deze locatie werd in 1941 een rouwkamer ingericht.

 

Nederlandse Begrafenisonderneming

Rouwkamer Dr. Zamenhofstraat Kralingen

 

De garage en het kistendepot bevonden zich toen aan het Oosteinde. De Plantageweg werd door de gemeente omgedoopt tot Dr. Zamenhofstraat 19. Het uitvaartbedrijf groeide en was naast Rotterdam óók werkzaam in Krimpen aan den IJssel en Dordrecht.

Kralingen

In 1959 nam de heer P. Steehouwer het bedrijf over van de oprichter. De locatie aan de Dr. Zamenhofstraat 19 werd in de jaren 80 onteigend door de gemeente Rotterdam, in verband met vervuilde grond van de nabijgelegen gasfabriek. De uitvaartonderneming profileerde zich meer als Nederlandse Begrafenisonderneming STEEHOUWER® wat later STEEHOUWER® Uitvaartverzorging NBO werd, of kortweg STEEHOUWER® Uitvaart.

Packard Amerikaanse rouwauto

Schollevaar

Half jaren 80 werd begraafplaats Schollevaar in Capelle aan den IJssel geprivatiseerd van de gemeente. Het was de bedoeling op de begraafplaats een crematorium en uitvaartcentrum te realiseren. Ons uitvaartbedrijf verhuisde met kantoor en kistendepot naar Schollevaar. Op de begraafplaats was een aula aanwezig, welke ook als opbaarruimte fungeerde. Toen de vergunningen voor het crematorium rond waren, is de begraafplaats in 1991 door onze uitvaartonderneming afgestoten, aangezien het voeren van een uitvaartonderneming en een begraafplaats / crematorium met uitvaartcentrum toen geen goede combinatie vormde. De eerste paal van het gebouw werd mede door de huidige directeur de heer M.E. Kemner geslagen.

Volgende generatie

In 1993 nam de heer M.E. Kemner het bedrijf STEEHOUWER® Uitvaartverzorging Nederlandse Begrafenisonderneming officieel over. De gehele organisatie werd geautomatiseerd en professioneler ingericht. De computer deed ook zijn intrede. Onder zijn leiding maakte het bedrijf een groei door. Het uitvaartbedrijf verhuisde weer naar het vertrouwde Kralingen, naar de Oostmaaslaan om precies te zijn.  In 1996 werd een stuk grond gekocht op de (enige) na-oorlogse begraafplaats Oudeland in Hoogvliet-Rotterdam. Op deze locatie verrees -voor de inwoners daar- een uitvaartcentrum, dat half 1997 werd geopend. Het uitvaartcentrum kreeg een neutrale naam en werd -met een knipoog naar onze roots- vernoemd naar het Kralingse drinkwatergebied aan de Maas, genaamd De Esch.

Professionele kwaliteit

In 2002 verhuisde het kantoor naar de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander aan de Hoofdweg. Om ons als uitvaartbedrijf nog beter te kunnen onderscheiden is STEEHOUWER® Uitvaartverzorging aangesloten bij de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen BGNU en werd in 2011 het felbegeerde Keurmerk Uitvaartzorg behaald. Kwaliteit wordt hierdoor meetbaar gewaarborgd.

Sinds oktober 2015 is ons kantoor- en bezoekadres gevestigd aan de Dirk van der Kooijweg 2 te Rotterdam (hoek Terbregseweg). Op deze prachtige centraal gelegen locatie (dichtbij de Rotte) zijn we nog beter in staat om onze cliënten in stijl te ontvangen en deskundig voor te lichten. Met passie en enthousiasme opereert STEEHOUWER® Uitvaart op onafhankelijke wijze op het hoogste niveau wat in de uitvaartzorg haalbaar is, en maken wij duidelijk het verschil tussen de grote (aan verzekeringsmaatschappijen gelieerde) uitvaartorganisaties en bedrijven die de professie van uitvaartzorg (helaas) niet serieus nemen.

Met vertrouwen naar 100 jaar persoonlijke uitvaartzorg,

Martin E. Kemner
Directeur / Eigenaar

STEEHOUWER® Uitvaart ~ Zorg met Aandacht.

Toen, Nu… Ooit