Toespraak

Uitvaart ToespraakEen persoonlijke toespraak tijdens de uitvaartplechtigheid geeft, naast muziek, inhoud aan het afscheid. Het schrijven hiervan vergt enige inspanning, aangezien nabestaanden in een emotionele fase verkeren in de dagen na het overlijden. Toch zijn het juist de nabestaanden die de overledene het langst hebben gekend en over ieder persoon valt wel iets te vertellen.

Eigen toespraak schrijven

Een toespraak met verschillende invalshoeken mag, met een lach en een traan, het leven van de overledene weerspiegelen. Ondanks dat het best lastig kan zijn, is de voldoening enorm als een familielid het zelf kan doen. De beste tip is om een levensloop met belangrijke data op papier te zetten en persoonlijke kenmerken, positief en negatief, hier uit te lichten.

Professionele toespraak

Een professionele toespraak laten optekenen behoort ook tot de mogelijkheden. STEEHOUWER® Uitvaart werkt hiertoe samen met medewerkers van de Humanistische Uitvaartbegeleiding. Hij/zij maakt een persoonlijke afspraak bij u thuis. Tijdens deze afspraak zal de informatie worden vertaald naar een mooie toespraak, welke tijdens de uitvaart kan worden voorgedragen. Ook bieden zij hulp bij het schrijven van teksten voor de begrafenis of crematie die de nabestaanden  zelf kunnen uitspreken. Een toespraak als dierbare herinnering.

Voor meer info, ga naar onze informatie pagina.