Dag en nacht bereikbaar:010 - 4 123 755

Opbaren

Afscheid thuis of in een rouwcentrum

Meestal wordt er voor gekozen om in de tussenliggende dagen een dierbare thuis of in een rouw- of uitvaartcentrum op te baren. Een combinatie van thuis en een rouw- of uitvaartcentrum is ook mogelijk. Soms wordt er afscheid genomen op de dag zelf in de aula van de begraafplaats of het crematorium.  

Thuis opbaren

Nabestaanden vinden het vaak heel fijn als ze in een vertrouwde omgeving afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Bovendien hoeven zij geen rekening te houden met openingstijden van het rouw- of uitvaartcentrum als de overledene thuis wordt opgebaard.

Opbaren in een rouw- of uitvaartcentrum

Als u klein behuisd bent en u verwacht heel veel mensen en/of bloemen, dan is het verstandig om uw dierbare in een rouw- of uitvaartcentrum op te baren. U kunt de overledene dan op afspraak bezoeken tijdens openingstijden, maar steeds meer centra bieden u de mogelijkheid om 24 uur per dag bij de overledene te kunnen zijn.

Uw dierbare mooi opbaren

Om het lichaam van uw dierbare te conserveren tot het moment van de uitvaart moet het worden gekoeld. Thanatopraxie is een nieuwere methode om het lichaam goed te houden. Hierbij wordt het lichaam niet gekoeld, maar licht gebalsemd.  

Condoleance- of rouwbezoek

Wanneer uw dierbare ligt opgebaard, dan kunt u de overige familie, vrienden, (oud)collega’s en bekenden tijdens een condoleance- of rouwbezoek de gelegenheid geven om afscheid te nemen van de overledene en om u als nabestaande te condoleren.

‘Uitgebreide kennis om goed te kunnen informeren’

Wij hebben alle kennis in huis om u goed te kunnen informeren over alle aspecten van het opbaren zoals de keuze voor een open of gesloten uitvaartkist, condoleanceregister, consumpties in het uitvaartcentrum, extra familiebezoek, laten bezorgen van bloemstukken, het inrichten van een rouwkamer thuis, kleding voor de overledene.

Opbaren bij STEEHOUWER® Uitvaart

 Thuis of in een uitvaartcentrum
 Bij elk uitvaartcentrum in uw eigen regio
 U bent geheel vrij in uw keuze, ongeacht uw verzekering
 Wij organiseren het condoleancebezoek van A tot Z

Maak een afspraak

 

Stel uw vraag aan STEEHOUWER® Uitvaart

Aanhef *

Direct contact

STEEHOUWER® Uitvaart is al bijna 90 jaar een toonaangevende Rotterdamse uitvaartonderneming en staat voor zorg met aandacht. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, óók in het weekeinde en op feestdagen.

010 - 4 123 755 maak een afspraak

Dag en nacht bereikbaar:010 - 4 123 755